Ruimtes

Onze Ruimtes

Het klooster werd in het 1248 gesticht en heeft tot de dag van vandaag zijn charmes niet verloren. Het kloostergebouw, wat toentertijd de verblijfplaats was van de kloosterzusters van adel, is nu de perfecte gelegenheid voor uw event. Bedrijfsevent, festival, bruiloft, vrijgezellenfeest, voor allerlei soorten evenementen bieden wij de ideale plek.
Klooster Graefenthal biedt u niet alleen stemmige ruimtes maar ook aantrekkelijke buitenlocaties. Voor kleine of grote gezelschappen, landelijk of chic, voor iedere wens een invulling. Mogelijkheden van de verschillende gebouwen op het terrein:

Kruisgang                                                                                                             121 m²

Kloster Graefenthal_Kreuzgang_20

De kruisgang behoort met de kaminzimmer en de zolderetage tot de imposantste ruimtes in het klooster. Omdat deze ruimtes aan elkaar grenzen worden ze vaak tezamen gehuurd. De lange plaveide kruisgang met de oude muren en de unieke hoge gewelven bedwelmt de bezoeker als geen andere ruimte van Klooster Graefenthal. De grote oude glas-in-loodramen maken het de bezoeker mogelijk een weidse blik te werpen over de binnenhof van het klooster met het praalgraf van graaf Otto II. De kruisgang bevindt zich nog in de oorspronkelijke staat en wordt door kleine maar fijne detailgetrouwe restauraties in stand gehouden.

 

“Kaminzimmer”                                                                                                     72 m²
Door het hoge plafond en de oude houten vloer ademt de ruimte een bijzondere atmosfeer.
Kloster Graefenthal_Kaminzimmer_05
De brandende open haard, de grootse kroonluchter in het midden van de ruimte en de grote ramen zorgen bij dag en bij nacht voor een bijzonder gevoel van gezelligheid en dit zijn nog maar enkele facetten van de bijzonderheden van deze ruimte.

 

Refectorium (eetzaal)                                                                                         104 m²


Het refectorium diende toentertijd als keuken voor de nonnen. Hier werden de door de kloosterzusters zelf verbouwde producten verwerkt. Nadat de keuken tijdelijk als feestzaal diende, werd hij deze eeuw weer verbouwd tot zijn oude bestemming. In de huidige moderne keuken is het bijvoorbeeld mogelijk een kookevent of een feestje, net als thuis in de keuken, te organiseren.

Zolderetage                                                                                                         226 m²
De zolder is naast de “Kaminzimmer” en de kruisgang het pronkstuk van Klooster Graefenthal. Het oorspronkelijke tonnengewelf uit het jaar 1550 is gerestaureerd en vormt een uniek kader voor uw evenementen. Het maakt niet uit of u een bruiloft, feest of diner wilt, op onze oude zolderetage onder het tonnengewelf en met de kleine dakramen en de oude kroonluchter waant u zich terug in oude tijden.

Beklim de trappen naar de geschiedenis ademende zolder en geniet van het mooie uitzicht over het kloosterterrein.

 

Open veldschuur                                                                                                 750 m²
De open veldschuur is de grootste beschikbare ruimte van het klooster. Door de open zijde naar de weilanden van het klooster, waarop in de zomermaanden de Highlanders grazen, en met vrij uitzicht op de brouwerij is het een hele bijzondere plek op het landgoed. De veldschuur oogt heel groot met het hoge dakgebint en is niet alleen geschikt voor zomerfeesten maar ook voor grote events met bijvoorbeeld ronde tafels. Het landgoed biedt plaats aan maximaal 3000 personen.
Veldschuur

Het is natuurlijk ook mogelijk uw evenement in meerdere ruimtes te situeren. Combineer bijvoorbeeld een seminar in het refectorium met een teambuildingactiviteit in de open schuur en aansluitend een compleet verzorgd buffet in de kaminzimmer. De catering en de decoratie in de ruimtes worden natuurlijk door ons geregeld. Ook muziek, licht, geluidsinstallatie en professionele foto’s kunnen door ons verzorgd worden.