Over ons

Over ons

Klooster Graefenthal is een bijzonder landgoed in Noordrijn-Westfalen, gelegen aan de Niers. Dit klooster heeft een spannende eeuwenoude geschiedenis. Het klooster werd in het jaar 1248 gesticht door graaf Otto de II van Gelre en zijn echtgenote Margarete van Kleve. Meer dan 550 jaar was Klooster Graefenthal de verblijfplaats van de adellijke Cisterciënzer nonnen, tot Napoleon in 1802 het klooster seculariseerde. Sindsdien is Klooster Graefenthal privébezit.

Thans is Klooster Graefenthal een veelzijdige en aantrekkelijke evenementenlocatie. Sinds de overname van het klooster in 2012 hebben wij vele uiteenlopende publieks- en privé-evenementen georganiseerd en vormgegeven.

Op ons landgoed hebben we vele mogelijkheden om evenementen te organiseren naar uw persoonlijke smaak. Het maakt niet uit of het om een feest, bruiloft, congres, seminar, bedrijfspresentatie, jubileum, teambuilding, bedrijfs-, kerst-, dansfeest, themaparty of verjaardagsfeest gaat.
Vanuit onze rijke ervaring kunnen wij samen met u uw evenement organiseren en realiseren.

Behalve voor uw eigen events willen we u ook van harte uitnodigen voor onze jaarlijkse publieksevenementen, zoals bijvoorbeeld de grote traditionele middeleeuwse paasmarkt, het middeleeuwse feest en de kerstmarkt, de open air festivals en de dansfeesten.
Ook bent u van harte welkom in het Klooster Café tijdens een prachtige wandeling in het Nederrijns landschap rondom Klooster Graefenthal, gelegen aan de Niers.

In Wie zijn wij ziet u meer van de wijze waarop wij met veel vreugde en enthousiasme het erf en de gebouwen van Klooster Graefenthal onderhouden en stukje bij beetje restaureren.

Meer over de geschiedenis van Klooster Graefenthal vindt u onder Geschiedenis.. Wilt u nog meer te weten komen? Breng een bezoek aan ons, of reserveer voor een Rondleiding, zoals bijvoorbeeld door de stad Goch georganiseerd.

Klooster Graefenthal ligt in het dorpje Asperen in de buurt van de stad Goch in de “Kreis Kleve” in Noordrijn-Westfalen. De Niers is een vertakking van de mooie Niederrhein en stroomt verderop in de Omgeving van het klooster. Het aangrenzende “Reichswald” en de vele Auto-, Fiets- en Wandelwegen nodigen u uit tot in- en ontspanning.

Het klooster is elke dag vrij toegankelijk, zie onze openingstijden.

Wij verheugen ons op uw bezoek.