Omgeving

landgut_24_kloster_graefenthal          landgut_43_kloster_graefenthal          landgut_03_kloster_graefenthal        

Vlak bij de Nederlandse grens en midden in het idyllische Nierslandschap ligt Klooster Graefenthal. Een oase met een unieke atmosfeer, aan de rand van het grootste openbare bosgebied in Noordrijn-Westfalen (Reichswald). De meren tussen Asperden en Kessel en de rivier de Niers vormen rondom het klooster een mooi natuurlandschap, dat uitnodigt tot wandelingen en fietstochten; bijvoorbeeld de Nierswandelroute en de St. Jakobsweg naar Santiago de Compostella.
Op het landgoed Klooster Graefenthal zijn er behalve de spannende geschiedenissporen ook allerlei dieren te ontdekken. Onze pauwen, hanen en kippen lopen er vrij rond, en de Schotse Hooglanders begrazen het grootste gedeelte van het jaar de weilanden binnen de vestingmuren. Het landgoed ligt midden in een natuurgebied waar vele vogels en andere dieren zich thuis voelen
Klooster Graefenthal ligt net over de Nederlandse grens bij Gennep en onder Nijmegen. CenterParcs Heijderbos is 15 minuten rijden.
De dichtstbijzijnde stad Goch 7 km van het klooster vandaan. Ook naar Kleve (11 km) of de Nederlandse stad Nijmegen (25 km) is het niet ver.

Het is maar 15 km naar het eerstvolgende vliegveld – Luchthaven Weeze.

In de omgeving bevinden zich het zwembad en wellnessbad GochNess en een zweefvliegveld, de Liberation Route en het Britse kerkhof in het Reichswald. Ook zijn er in de nabije omgeving verschillende campings en camperparkeerplaatsen, zoals de Gocher-Wohnmobilstellplatz.