Wie Zijn Wij

Wie Zijn Wij

Wie zijn wij: vanaf het eerste moment hebben wij ons hart verloren aan Klooster Graefenthal. Een buitengewone locatie met een spannende eeuwenoude Geschiedenis.

Veel gebouwen zijn nog bewaard gebleven:

  • een van de nog weinig overgebleven duiventorens;
  • de kruisgang met zijn gotisch gewelven;
  • de zeldzame Kaminzimmer waar men zich bij het open vuur kan warmen als het buiten koud is;
  • de toen traditionele remise voor de koetsen van de gasten;
  • de oude brouwerij, waar vroeger het zo geliefde natuurzuivere bier gebrouwen werd;
  • het vroegere tuinhuis dat nu als bruidssuite wordt benut;
  • het karakteristieke hoofdgebouw met zijn originele eiken tongewelf uit het jaar 1550;
  • het grafmonument van stichter Otto II van Gelre;
  • en ten slotte de ommuring met gracht, die alles omsluit en laatstelijk in het jaar 2002 gerestaureerd is.

Als u onder het poorthuisgewelf door het ommuurde terrein binnentreedt, ontwaart u de bijzondere sfeer en krijgt u het gevoel dat u zich in een andere wereld begeeft.

Wie zijn wij: misschien kunt u zich nu voorstellen waarom wij verliefd zijn geworden op deze mooie locatie. Daarom willen wij dat het klooster voor toekomstige generaties bewaard blijft. Ons doel is om zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat te restaureren, zodat de buitengewone middeleeuwse atmosfeer behouden blijft.

Klooster Graefenthal is altijd al een geliefd oord geweest in de regio en is dat tot op de dag van vandaag. Dit moet in de toekomst natuurlijk zo blijven. Al meerdere jaren werken we samen met lokale partners aan het klooster om dit adequaat verder op te bouwen. Een klooster met cultuur, muziek en evenementen, waarbij het grondgebied en de gebouwen in het middelpunt staan en gevoeld kunnen worden. Een optimale mix van dynamiek en rust.

Het erf en het kloostercafé zijn dagelijks geopend, zie onze openingstijden. Sinds wij begonnen met onze evenementen en het kloostercafé zijn de bezoekersaantallen gestegen van 12.000 bezoekers in 2012 naar 60.000 bezoekers in 2015.

Klooster Graefenthal producten

Net als vroeger hebben wij het natuurzuivere Graefenthaler kloosterbier naar oude receptuur, dus met dezelfde ingrediënten als toen gebrouwen. In het kloostercafé kunt u ook terecht voor onze Graefenthaler kloosterbierkaas, onze huisgemaakte dadeltaart.

Evenementen:

Op ons landgoed hebben we meerdere mogelijkheden om uw evenementen geheel naar uw wensen te organiseren. Het maakt niet uit of het om een feest, bruiloft, congres, seminar, bedrijfspresentatie, jubileum, teambuilding, bedrijfs-, kerst-, dansfeest, themaparty of verjaardagsfeest gaat.

Samen met u kunnen wij een evenement organiseren en realiseren aan de hand van onze ervaringen.